Vill du veta mer om våra tjänster?
Ramo Hedin
Försäljning
073 040 00 09

Möt vår kollega Fredrik Bjureström

Fredrik Bjureström enferno
Fredrik Bjureström, databasarkitekt på enferno

Vad jobbar du med på enferno?

– Jag jobbar som utvecklare med primärt kompetensområde inom databaser och backend.

– Utöver detta är jag ofta involverad i den tekniska utforskningsfasen av nya projekt. Huvudsakligen för att säkerställa att datamodelleringen håller och är kompatibel med enfernos datastrukturer.

– Det är även jag som är skyldig till STORMs databasarkitektur.

Vad lockade dig till enferno?

– Primärt så var det chansen att få vara med om att bygga en e-handelsplattform från grunden.

– När jag började på enferno för ganska exakt 9 år sedan så bestod produkten av ett system för integration av leverantörers pris-, lager- och produktdata. Det var med det som grund vi byggde plattformen som senare kom att kallas för STORM. Erbjudandet om att få vara med om den resan var lättsålt.

– Sedan var det också chansen att få jobba (vidare) med personer som jag trodde på och beundrade. Jag kände de flesta som tidigare kollegor på inWarehouse, så steget över till enferno var inte långt.

Vad gör dig glad på jobbet?

– Spontant så vill jag svara det som jag tror att de flesta utvecklare skulle svarat: när man, efter att ha brottats med ett komplext (kodrelaterat) problem, kommer fram med en självklar och elegant lösning (i ens egna ögon, åtminstone).

– Jag skulle säga att jag på jobbet blir glad av det som kan beskrivas med adjektiv såsom ”logiskt”, ”strukturerat”, ”konsekvent” eller ”optimerat”. Sade jag att jag arbetar med databaser?

Vad gör dig glad på fritiden?

– Mina två söner på 2½ år respektive 4 månader! Som nybliven tvåbarnspappa så är det naturligtvis familjen som står i centrum. Men får jag tid över så spenderar jag den gärna med att grotta ned mig i ett bräd- eller datorspel.

– Jag tycker också mycket om racketsporter. Jag är uppvuxen med en tennisbana på gården och har spelat badminton en gång i veckan i snart 10 år nu, tror jag.

Fredrik Bjureström har jobbat på enferno sedan oktober 2007 och var dessförinnan databasadministratör på e-handelsföretaget inWarehouse. Fredrik tillhör våra mest seniora utvecklare, och är en av hjärnorna bakom STORM-plattformen.

linkedin.com/in/fredrikbjurestrom

Vill du också bli en del av vårt team? Kolla in våra lediga tjänster.