Vill du veta mer om våra tjänster?
Ramo Hedin
Försäljning
073 040 00 09

Möt vår Solution Partner IVEO

Per Anderberg Almhorn IVEO
Per Anderberg Almhorn, IVEO

Vi har träffat Per Anderberg Almhorn på digitalbyrån IVEO för att få veta mer om deras erfarenheter som STORM Solution Partner.

Kan du kort beskriva IVEO och på vilket sätt ni samarbetar med enferno?

– IVEO är en digitalbyrå med fokus på e-handel. Vi ser oss som en engagerad byrå som hjälper våra uppdragsgivare att nå sin fulla digitala potential och utvecklar, med långsiktigt förhållningssätt, strategier och lösningar med kundens affärsmässighet i fokus. Inom e-handel samarbetar vi tätt med enferno för att bygga framtidens e-handelslösningar. Över åren har vi arbetat upp en bred kunskap om STORM-plattformen och gjort flera lyckade tillämpningar tillsammans.

Vilka är IVEOs styrkor som digitalbyrå?

– Vi är ett tight och effektivt team med bred kompetens. Vi har ett helhetserbjudande för våra kunder där vi kan ta ett projekt från start till mål med ett dedikerat team. Teknisk kompetens genomsyrar alla medarbetare hos IVEO.

Ni har samarbetat med enferno kring en rad kunder såsom Autoexperten, Confident Living och Macoteket. Vilka gemensamma styrkor ser du hos IVEO och enferno?

– I mångt och mycket tycker jag att IVEO och enferno tänker på samma sätt; vi ska alltid göra vårt yttersta för att våra uppdragsgivare ska lyckas storslaget med sin affär. Det är viktigt att man har samma ambitionsnivå, vilket vi har. Tillsammans har vi lång erfarenhet av storskaliga e-handelslösningar och en djup förståelse för de utmaningar som e-handlare står inför.

Både WordPress och EPiServer har använts som CMS hos gemensamma kunder. Hur tycker du att det fungerar att koppla STORM till dessa CMS?

– Alldeles utmärkt! Då STORM tillhandahåller ett modernt API som ständigt utvecklas ger det goda möjligheter att ta fram en lösning anpassad för våra uppdragsgivares behov oberoende av vilket ramverk eller CMS man gillar att jobba i. För både WordPress och EPiServer har vi tagit fram egna moduler som effektiviserar en uppsättning med STORM.

Hur ser du på STORM e-handelsplattform jämfört med andra lösningar på marknaden?

– Det är tydligt att STORM kommer från en grupp som har lång erfarenhet inom e-handel och har skapat en lösning för ett tydligt problem på marknaden. STORM har standardiserat många av de processer som annars behöver tas fram och anpassas i andra plattformar. Till skillnad från andra är också fokus enbart på e-handel vilket gör produkten tydlig och ändamålsenlig.

Vilka är era största fördelar med enferno-samarbetet?

– Att ha enferno som partner breddar vårt erbjudande mot våra uppdragsgivare och gör att vi kan hjälpa våra uppdragsgivare att välja den lösning som bäst passar deras behov. Enferno-teamet har dessutom stor upparbetad kompetens inom e-handel vilket är värdefullt.

Vad efterfrågar kunderna just nu och vad förväntas bli nästa stora trend?

– Just nu handlar mycket om att nagelfara hela e-handelsprocessen och säkerställa att man levererar på topp i varje fas, från ”attract” till ”retain”. Vi märker också tydligt hur allt fler B2B-företag börjar inse fördelarna med digitalisering och gå mot mer automatiserade flöden – inom e-handel finns det mycket att göra här. Jag ser också att många tycker att förändringar sker i väldigt hög takt och behöver stöd och hjälp i hur man ska förhålla sig till det. Omnikanal är fortfarande ett hett ämne och många har inte ännu tagit tag i att få ett gemensam erbjudande oavsett kanal.

– För att bli framgångsrik digitalt finns många områden som e-handlaren behöver bygga upp förmågor i. Det rör sig om marknadsföring, försäljning (erbjudande, konverteringsoptimering, lojalitetsprogram, shopping), datainsamling & bearbetning, logistik, teknik med mera – och detta utöver sedvanliga aktiviteter som krävs i normalt digitalt arbete såsom löpande redaktionellt arbete, säkerhet etc. Vi noterar att många uppdragsgivare behöver hjälp att ta sig an denna utmaning som helhet.

Hur ser ni som digitalbyrå på framtiden inom e-handel?

– Det är en väldigt spännande framtid då det händer mycket inom alla områden och då e-handeln fortsätter att öka. Just nu finns det stora utmaningar inom logistik, i Norden specifikt, och jag förväntar mig stora förändringar inom detta område inom kort. De generationer som växer upp nu och blir köpstarka ser e-handel som ett självklart sätt att handla, vilket gör att jag ser väldigt ljust på framtiden för e-handeln. E-handelsplattformarna kommer bli ännu bättre på process-automatisering och integrationsmöjligheter mellan system kommer bli enklare och snabbare.

IVEO är en Stockholms-baserad digitalbyrå som varit STORM Solution Partner sedan 2013. Läs mer om IVEO på www.iveo.se

Är ni en digitalbyrå eller ett IT-konsultbolag som vill stärka ert e-handelserbjudande? Bli STORM Solution Partner ni också!

 Läs mer om att bli partner